”Du är det du äter OCH det du äter, äter!”

äter”Du är det du äter OCH det du äter, äter!”

Låter det krångligt? Låt mig förklara.
Vi är alla uppbyggda av celler som i sin tur är uppbyggda av näring. Tillför vi kroppen näring får vi bra grundstenar för en frisk kropp. Att äta näringsrika råvaror, istället för det motsatta borde vara lika självklart som att tanka bilen med rätt bränsle!

Att äta mat som lever eller växer i naturen, utan bekämpningsmedel, insektsmedel, tillväxthormon, antibiotika och andra onaturliga tillsatser stöttar vår kropp, djuren och naturen! Äter vi djur som levt under dåliga förhållanden, med onaturlig föda och mediciner för att hålla produceringen under kontroll så påverkar detta definitivt vår hälsa! Inte är du väl sugen på att äta antibiotika eller tillväxthormon från en ko, gris, fisk…? Hela djurets struktur och näringsinnehåll förändras så för din egen skull och djurens – välj krav eller från gårdar du vet tar hand om sina djur! Från hemsidan krav.seantibiotika och avmaskningsmedel används restriktivt som en sista utväg för att just bota sjuka djur, inte rutinmässigt eller förebyggande”.

Kor som får äta gräs som är deras naturliga föda istället för spannmål, mår bättre under sin levnadstid och ger friskt näringsrikt kött med t.ex bra omega3 nivåer. Detsamma gäller gris, fisk, ägg, att det står frigående på paketet räcker inte, satsa på kravmärkta eller gårdsnära med etisk uppfödning!

Utdrag från Karl Hulténs blogg ”Rött kött är bland de bästa alternativen när det gäller rätt förhållande mellan omega-3 och omega-6. Nivåerna av omega-3 är ungefär tre gånger så höga i gräsbetat (naturbetes) som i konventionellt kött. Kött skapar därför inte inflammation utan är en bra källa till hälsosamma fetter och transfetter (CLA). Kött är också extremt rikt på näring, med essentiella vitaminer mineraler i rätt biologisk form för upptag som DHA-formen av omega-3 och Folatformen (i stället för folsyra) samt heme-järn som tas upp oerhört mycket bättre än järn från grönsaker”. 

Det är med vår efterfrågan och våra val som vi styr utvecklingen, vägrar vi köpa låg kvalitet och dåligt behandlade djur så tvingar vi fram förändring till det bättre!

Gör medvetna hälsofrämjande val!=)

/ Kristin

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.