Enkel vana för förbättrad sömn

sömnHur många vill inte förbättra sin sömn på ett eller annat sätt? Har du testat att sova med fönstret lite öppet? Om du någon gång sovit i tält eller utomhus så kanske du kommer ihåg hur gott du sov, eller är det bara jag kanske?

Det är medan vi sover som kroppen går in i vila- och reparationsstadiet. Kroppen varvar ned och släpper dagens händelser. Kroppen vill inte fokusera på att smälta mat eller spänna muskler utan all energi vill gå till att läka det som behövs och reningsprocessen som eliminerar det som inte behövs. En av de största sätten kroppen gör sig av med gifter är genom andningen. Om du har sovrumsfönstret och kanske även dörren stängd innebär det att du andas ut denna ”smutsiga” luft som kroppen just renat sig ifrån och den fyller rummet. Om du däremot sover med fönstret öppet, kan frisk lift cirkulera genom rummet och du kommer att andas in denna friska luft, istället för att återanvända din gamla luft.

Så hur kan frisk luft förbättra din sömn och hälsa?

Frisk luft är full av syre som hjälper oss att rena på kroppen på olika sätt:
– Syre skapar fler vita blodkroppar i vår kropp och behövs i överflöd för att de ska fungera optimalt, vilket hjälper oss att bli av med gamla sjuka celler (vanligtvis fulla av gifter).

– Syre hjälper oss att ta upp mer vitaminer och andra näringsämnen som hjälper oss att rena kroppen.

– Syre har en kemisk reaktion med många andra ämnen, som bakteria, virus, gifter som därmed låter dessa rensas ut lättare från kroppen.

– Syre skyndar på tillväxt och återhämtning

Så sover du med fönstret stängt eller av någon anledning inte kan ha det öppet, försök då vädra ut så mycket som möjligt innan läggdags. detta gör att du ger kroppen varje chans till reparation och återhämtning och därmed för bättre sömn och hälsa!

Om du vill läsa mer om sömn finns dessa tidigare inlägg: Varför sömn kan förlänga ditt liv och Lider du av sömnbesvär?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.