Hälsocoaching förbättrar livskvalitén

Coachning handlar om att samtala för att kunna få hjälp med att förändra beteende, livsstil och hälsa. Många vänder sig till hälsocoaching för att få hjälp att förbättra sin livskvalité. Här får man jobba med både kropp och knopp, då man använder sig av både fysisk och mental träning.

Idag finns det många som lider av olika problem som påverkar livskvalitén och det kan vara både större och mindre problem. Många kan behöva hjälp att bryta loss från den onda cirkeln de befinner sig i, där man ej lyckas med att till exempel komma igång med träning och sluta med rökning. Då kan man vända sig till något som kallas för hälsocoaching, där man får hjälp genom att samtala med någon som kan ge de rätta verktygen för att man ska kunna klara av att nå sina mål. Även om detta låter som något enkelt för många så finns det människor som har det kämpigt och inte klarar av att uppnå dessa mål på egen hand.

Hur går hälsocoaching till?

Genom motiverade samtal, som är individuellt anpassade efter varje persons behov, får man professionell hjälp med att överkomma vissa mål.

Syftet med hälsocoaching är att kunna hitta varje persons drivkraft för att med hjälp av sin coach kunna uppnå de mål man satt upp. Man får hjälp med att hitta en sundare balans i livet, för att kunna må bättre på alla olika sätt.

De som söker den här typen av hjälp kan ha problem med allt ifrån stress eller sömnproblem till att vilja röra sig mer och inte lyckats att göra detta på egen hand. Nyckeln till förändring är att sätta upp mål som är lagom utmanande och att hitta sin personliga drivkraft.

Genom hälsocoaching kan man få hjälp med mål och problem som:

  • att stressa mindre
  • sömnproblem
  • att sluta röka
  • att röra på sig mer och komma igång med träning
  • att gå ner i vikt
  • lägga om sin kost
  • uppnå sina hälsorelaterade mål

Comments are closed.