Hälsodokumentärer som inspirerar, utbildar och ifrågasätter


Hälsodokumentärer
Tittar du helst på filmer, dokumentärer eller serier?

Att titta på TV är en vana vi allra flesta har och det finns oftast minst en TV i varje hushåll, det är lätt att spendera timmar framför TV´n och sitter vi 2,5 timmar per dag och om vi lever tills vi är 80 år, så innebär det att vi spenderar 8 år framför TV´n. (Citera mig inte då jag inte orkade räkna på det hela, i varje fall så slösar vi en massa tid av våra liv framför TV´n.:) Det är tillräckligt av insikt för att få mig att stänga av TV´n!!

De sista månaderna i Australien samt första månaderna efter vi flyttat hem så har vi inte haft någon TV. Vi tittar sällan och har funderat på om vi verkligen ”behöver” en, det känns lätt lite tomt utan men det är absolut inget jag saknar, så jag lät maken fatta beslut om inköp eller ej och i helgen blev vi nu ägare av en TV. När vi inte hade TV innebar det inte att vi inte tittar alls, utan vi tittar på datorn istället och tjusningen med det är att det blir ett aktivt val av vad vi väljer att titta på och heller inga reklamer som marknadsför massa strunt. Härligt intressanta och inspirerande dokumentärer och filmer varvas självklart med avslappnade filmer och serier, som inte ger något mer än just avslappning, men det är inte att underskatta ibland!

Min favoritsida med ett brett utbud av hälsodokumentärer är fmtv.com

Tips på intressanta hälsodokumentärer:

Food Inc
Food Matters
Hungry For Change
Microbirth
Bought
E-motion
Fat, Sick and Nearly Dead
The business of being born
Peaceful Warrior (Film)

De är alla på engelska och de flesta självklart producerade i det stora landet över Atlanten. Återkom gärna med synpunkter om eller när du ser någon av dokumentärerna! Om ni har tips på några bra svenska hälsodokumentärer så mottages de gärna!

Trevligt filmtittande!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.