Hitta en träningsform som passar dig

Att komma igång med träningen kan kännas jobbigt och svårt. För det första måste du ha motivation nog att lämna hemmet, men du måste kanske även köpa in bra träningskläder eller skaffa dig ett gymkort. Vissa sporter kräver mer utrustning än så. När allt känns för jobbigt är det lätt att man lägger träningen på hyllan ett tag till, men lösning på de flesta problem är att hitta en träningsform eller sport som du verkligen gillar.

När du gör något som du verkligen tycker om kommer motivationen att komma av sig själv. Det kommer inte heller att kännas lika jobbigt att lägga ut pengar på de (eventuella) tillbehör som du behöver, men hur ska man veta vilken sport eller träningsform som passar?

Prova på innan du väljer

Ett bra sätt att hitta en träningsform som man gillar är genom att testa på olika alternativ. Det kan låta som en självklarhet för många, men med dagens gym-hets är det många som glömmer bort alla andra typer av träningsformer som finns. Testa att vara med på en fotbollsträning, spela ishockey med vännerna, ge dig ut i löpspåret eller dansa dig svettig på ett prova-på-pass.

Titta på din vardag

Hur ser din vardag egentligen ut? Om du har ett arbete och barn som tar upp väldigt mycket tid kanske det inte är optimalt att boka in dig på fem danspass i veckan eller börja på fotboll där du behöver befinna dig på ett flertal träningar under kvällstid. Orsaken till varför vi tycker att man ska välja en träningsform som passar med ens vardag är helt enkelt för att du inte ska känna någon stress över träningen, eller hitta ursäkter för den delen. Du behöver välja en sport eller träning som du faktiskt kan få in i ditt vardagliga schema och känna dig glad över.

Comments are closed.