Kom igång med yoga i hemmet

Att yoga är bra för både kropp och själ, men det är inte alla som har möjlighet, tid eller lust att ta sig iväg till en yogastudio. En stor fördel med yoga är att du kan utöva det i ditt eget hem. Se bara till att du har tillräckligt med plats och en relativt lugn omgivning innan du kommer igång. Här nedan har vi listat några riktigt bra tips som du kan använda dig av för att komma igång med yoga i det egna hemmet.

Se till att det är lugnt omkring dig

Det här är faktiskt viktigare än man kan tro. Se till att du yogar vid ett tillfälle då barnen sover, sambon är på arbetet eller pysslar med annat. Stäng av din mobiltelefon eller se till att den åtminstone är på ljudlös. Det är viktigt att du får tid för dig själv utan att bli störd av andra som vill prata eller ha din uppmärksamhet.

Yoga i din takt

I början är kroppen inte van eller flexibel nog för att kunna utöva alla de olika yogapositioner som finns. Försök inte att pressa din kropp till att göra olika positioner om du känner att du inte är redo. Instruktionsvideor kan du med fördel använda dig av, men se då till att de är anpassade efter din nivå och erfarenhet.

Regelbundet är bäst

Det är betydligt bättre om du yogar regelbundet men kortare pass, än om du kör långa pass 3-4 gånger i månaden. Det kan räcka gott och väl med att du avsätter 5-10 minuter varje dag för att kropp och sinne ska få den stimulans som de behöver. Även här kan du använda dig av instruktionsvideor på nätet. Det finns mängder med bra instruktörer som har tagit fram korta, men effektiva, videor som du kan göra på lunchrasten.

Comments are closed.