Olika mat för olika kroppsdelar – ”Doctrines of signature foods”

Att naturen är fantastisk det vet vi alla, men vi kanske inte vet hur otroligt smart den är! Precis som kroppen kommunicerar den med oss och ger tecken, sedan är det upp till oss att lyssna/se. Visste du att all frukt och grönt har särskilda fördelar för vissa kroppsdelar? Det går till och med att urskilja vilken kroppsdel genom att titta på dem! Detta konceptet kallas ”The doctrine of signature foods” och går långt tillbaka i tiden. Denna medicin från naturen kom inte till genom studier i ett laboratorie utan det är kunskap som överfördes från generation till generation, men i moderna samhället glömts bort. Det finns så mycket kraft och läkning i naturen som inte kan mätas eller studeras, även om modern teknologi tex kan framställa identisk mat, så kan inte den ”naturligt inneboende levande energin” kopieras och framställas…

Under tidigt 1600-tal skrev tysken Jakob Bohme “Signatura Rerum; The Signature of all Things”. Boken säger att genom observation av färger, mönster och former kan man avgöra vilket syfte en växt har enligt moder jords plan. Informationen i denna bok anammades inom medicinskt användande på den här tiden. Så otroligt fascinerande!!

Exempel på signature foods:

– Avokadon är suverän för gravida kvinnor och ser ut precis som en gravid mage + att det tar 9 månader för en avokado att mogna..!

– Morot är bra för ögon och har en pupill.

– Rödbetans starka färg och ”ådror” är bra för blodet.

– Stjälkgrönsaker är starka och bra för skelett.

– Paprika/Tomat är röda och har fyra kammare, bra för hjärtat.

– Kål som är huvudformade är bra för hjärna. Likaså är valnöten som har den exakta formen av hjärnan!

– Sötpotatis har formen av bukspottskörteln och balanser organet.

– Lök med alla sina lager ser ut som små celler.

Naturen är långt mer finurlig än vi kan ana..! Det är upp till var och en av oss att ta hand om den .

/ Kristin

One Response to “Olika mat för olika kroppsdelar – ”Doctrines of signature foods”

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.