Pumpa Fudge

Pumpa FudgeHur häftigt är det inte med Fudge gjord av pumpa??

Denna fudge imponerade mig, först och främst för att jag aldrig gjort fudge tidigare och sedan för att pumpa är huvudingrediensen=). Vanligtvis är Fudge fylld med socker och görs inte av riktiga råvaror som främjar hälsa, jag hittade ett grundrecept på bara 4 ingredienser; smör, socker, mjölk och vanilj, så det går att göra en enkel variant utav dem. Jag valde att experimentera lite, det är alltid kul att testa på traditionella matprodukter från andra länder och detta receptet fick jag inspiration till när jag läste om lucumapulver som kommer från frukten från lucumaträd och används som smaksättare i glass och desserter i sitt ursprungsland Peru. Lucumafrukten har ett brett näringsinnehåll av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Smaken kan liknas vid kola, vanilj och sirap och passar perfekt i efterrätter eller smoothies.

Pumpa har blivit en favorit sedan jag flyttade till Australien då pumpa används till allt här och finns i säsong hela året, en annan favorit med pumpa som ingrediens är kladdkakamuffins och receptet hittar du här.

Ingredienser till Pumpa Fudge (ungefärliga):
2,5 dl Mosad Pumpa (kokt)
6 Msk Lucumapulver
2 Msk Macapulver (går säkert lika bra med endast det ena eller andra pulvret)
5 Msk Nötsmör
4-5 Msk Honung
1 Msk Kanel
6 Msk Smör
4 Msk Kokosolja

Mixa samman allt utom smöret och kokosoljan, när de är smälta, tillsätt dem till smeten. Jag använde en brödform för smeten, lade in den i kylen för att stelna. Efter någon timma tog jag ut den och skar upp i rutor och sedan in i frysen för att hårdna till ordentligt! Vill du ha lite mjukare passar kylen bra.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.