Självtvivel och drömmar

självtvivelSjälvtvivel är något som vi alla kämpar med på ett eller annat sätt. För vissa är det konstant medan andra upplever det i enstaka situationer. Vart man än befinner sig är det viktigt att hitta sätt att tysta ner dessa tvivel och inte låta dem styra ens liv.

Jag har länge haft en liten dröm om att att bli yogalärare, inte nödvändigtvis för att jag vill lära ut det utan mer för min egen skull och mitt eget lärande. Yoga är för mig ett sätt att gå in helt i mig själv och vara i nuet, där kropp, själ och tankar arbetar som ett, snarare än emot varandra som ibland är fallet.

Flexibilitet kommer inte naturligt för mig och jag har länge tänkt att man måste vara otroligt flexibel om man ska vara yogalärare och har därför inte tagit min dröm på allvar. Tankarna har gått i banor som ”jag är inte tillräckligt duktig, smidig, stark etc”. Men i och med mina hälsocoach studier har mitt tankesätt utmanats och förändrats. Dessa självtvivel och begränsningar grundar sig i jämförelser med andra, vilket aldrig leder någonstans, för det kommer alltid finnas någon som är bättre än en själv ,vad det än gäller. Den enda vi ska jämföra oss med är oss själva! Perfektion existerar inte, vi har alla vår egen resa. När det gäller yoga är hela idén att att man inte jämför sig med andra, det är ingen tävling utan en personlig resa och utveckling.

Fundera på hur självtvivel begränsar dig i ditt liv. Hur skulle det kännas om du hade allt självförtroende som krävdes, och en tro så stark att du körde på full fart tills motsatsen bevisades, istället för att stoppa dig själv innan du ens försökt? Vad skulle du göra? Fundera på vilka drömmar du har, stora som små, vad är det som står i vägen för att nå dem, interna eller externa krafter? Alltför ofta är det vi själva!

Det finns bara en som du, så var stolt för den unika person du är!!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.