Smoothies – inkludera dessa 5 delar för att maximera innehåll!

Våren är på gång, vilket innebär att smoothiesäsongen också är på gång! Vår kropp lever efter olika säsonger och även om allt finns tillgängligt dygnet runt, året runt i vår moderna värld så har inte kroppen hängt med i den snabba utvecklingen. Den lever fortfarande efter naturens gång och önskar därmed varm lagad mat under de kalla årstiderna och mer kall och rå mat under de varmare.

Smoothies växer och växer i popularitet och med all rätt, de är lätta att göra, lätta för kroppen att smälta och använda och fyllda med smak och näring! Personligen älskar jag riktigt tjocka och krämiga smoothies! Därför använder jag gärna avokado, ägg och kokosmölk som grund och sedan lägger till frukt/grönsaker och eventuell näringsboost. Denna smoothie gjorde jag på 1 avokado, 1 ägg, lite kokosmjölk, lite kokosolja, 1/2 banan, 1-2 nävar frysta blåbär, 1 msk kollagenpulver, 1 näve frön..

För en komplett smoothie försök inkludera dessa 5 komponenter:

Protein: En viktig ingrediens som ger oss de livsnödvändiga aminsyror kroppen behöver för att fungera optimalt! Tillsätt ägg, nötter eller frön i smoothien.

Kolhydrater: Hälsosamma kolhydrater hjälper vår sköldkörtel och binjurar att göra sitt jobb bra. Grönsaker och frukt passar perfekt i smoothien!

Fett: Våra celler är till stor del uppbyggda av fett och framförallt vårt fantastiska organ hjärnan! Fett håller även blodsockret stabilt och ger en längre mättnad. Kokosolja, avokado, Plantbaserad mjölk är fina fettalternativ.

Fiber: Att med fibrers hjälp eliminera slaggprodukter är ett av våra mest naturliga sätt att dagligen avgifta kroppen på. Fibrer matar även våra goda bakterier. Fibrer från grönsaker är optimala!

Näringsboost: Varför inte maximera smoothien genom att tillsätta en superfood! Det kan vara en krydda, ört, rot – färsk eller i pulverform spelar ingen roll! Testa gurkmeja, ingefära, vetegräs, kollagen, aloe vera, eteriska olja…

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.