Ugnsbakad fisk med broccoli och brysselkål

IMG_1729

 

Den här smarriga fiskrätten är fullproppad med härliga näringsämnen och vitaminer som C-vitamin och B9 – folsyra (vilket är ganska vanligt att vi svenskar har brist på). Broccoli och kål motverkar också inflammationer i kroppen och andra sjukdomar. Så hugg in!

 

 

  • 500g vit fisk
  • 500g brysselkål
  • 1 broccoliknippe
  • 1 klick kokosfett
  • 8 coctailtomater
  • 1 rödlök
  • 1 dm purjolök
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • Havssalt/bergsalt (gärna med chilismak) & peppar

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela brysselkålen i halvor och broccolin i småknippen. Låt koka ca 5 min.

Smörj en ugnssäker form med en klick kokosfett. Lägg därefter i brysselkålen och broccolin i formen.

Skär fisken i små bitar och lägg i formen tillsammans med tomaterna. Skär rödlöken och purjolöken i runda ringar och strö över formen.

Blanda kokosmjölken och senapen i en bunke, pressa i vitlöken och salta och peppra. Häll sedan blandningen över fisken och grönsakerna i formen. Pressa över citronen.

Låt bakas i ugnen i ca 20 min.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *