Välkomna till hemsidan om hälsa!

Vi på halsotugg.se vill hälsa er hjärtligt välkomna till vår hemsida. Vår förhoppning är att ni kommer trivas bra och kanske hitta någon artikel med information som ni kanske inte visste sedan innan. Artiklarna är av varierande art och därför kan du räkna med att hitta något som du gillar direkt.

Yoga

Vi bloggar om yoga eftersom vi anser att det är en intressant motionsform som tilltalar många. Idag är det huvudsakligen kvinnor som sysslar med yoga, troligtvis för att män föredrar lite mer actionfyllda sporter. Men män ska inte känna att de inte kan utöva yoga, de är välkomna att prova på yoga de också.

Eteriska oljor

Eteriska oljor är bra för vårt psykiska välmående. Vi blir mer avslappnade och kan kanske tänka mer klart när vi omges av dessa oljor. Det om något är bra för hälsan. Nackdelen är att eteriska oljor kan kosta en hel del, speciellt de av bättre kvalité. Det är bra om man kan prova sig fram i sortimentet av eteriska oljor på exempelvis en hälsokostbutik.

Träning

Träning är suveränt för den psykiska och fysiska hälsan. Människokroppen är utformad för rörelse och inte inaktivitet. Att sitta still för länge kan inte bara ge sämre hälsa utan även kröka kroppen och ge gamnacke som ett mindre trevligt inslag i utseendet.

När man tränar är det bra om man värmer upp innan träningspasset och stretchar efteråt. Det gör att du dels förbereder musklerna på vad som komma skall och dels gör att du lättare kan återhämta dig.

Hälsocoachning

Hälsotrenden verkar inte ha något slut vilket vi tycker är bra. Det finns mycket hjälp och stöd att få om man bara vill ha det. Hälsocoachning handlar om att du får hjälp med att leva sundare, äta bättre och träna mer målinriktat. Det krävs också engagemang och motivation från din sida för att allt ska klaffa.

Comments are closed.