Yogans alla fördelar

Funderar du på att börja med yoga eller har du kanske redan kommit igång,

613336982

men vill veta mer om de fördelar som finns? Yoga har länge använts av människor som vill bli starkare och mer flexibla, men yoga passar även för den som vill få en bättre mental hälsa. Här kan du läsa om ett flertal riktigt bra fördelar med yoga.

Du blir mer flexibel

Är det något som yoga kan göra för dig så är det att förbättra din flexibilitet. Har du inte kunnat nudda tårna tidigare kommer du snart att kunna sätta ner hela handflatan i golvet. Förutom flexibilitet så blir du även starkare i dina muskler. Musklerna behöver vara starka och friska för att kunna skydda dina leder och dina ben.

Bättre hållning

Kommer du på dig själv med att axlarna ofta faller framåt eller att du kutar med ryggen när du står eller sitter? Detta kan leda till ryggproblem som i värsta fall kan ge bestående men. Vill du få en riktigt bra hållning är det yoga som du ska satsa på och kanske även positionerna kobran, plankan och trädet.

Yoga när du känner för det

En riktigt stor fördel med yoga är att du kan utöva det var du än befinner dig. Du kan yoga i en yogastudio, såväl som i ditt vardagsrum, i trädgården eller i parken. Här använder du dig endast av din egen kropp, men rekommenderat är en yogamatta om du yogar inomhus.

Ett inre lugn

Upplever du att du ofta är uppjagad och stressad i din vardag? Yoga är ett riktigt bra sätt för dig att stressa ner och det är vetenskapligt bevisat att du, med hjälp av yoga, också kan sänka ditt blodtryck. Din hjärna kommer att arbeta på ett helt annat sätt och din kognitiva förmåga kommer att förbättras.

Comments are closed.